PREMINUO ČUVENI RUSKI DOBROVOLJAC: Albert se u prvim redovima borio u ratu na Kosmetu, izgubio bitku u bolnici u Batajnici

RUS Albert Ahsarbekovič Andijev, poreklom iz Južne Osetije, koji je 1999. prešao hiljade kilometara da bi pomogao Srbima u borbama na Kosmetu, preminuo je u bolnici u Batajnici. On je bio zaražen virusom korona.

On, koji je u bitkama izgubio jedno oko, bio ranjen u ruku, a na ratištu stekao slavu, nije uspeo da se izbori sa virusom. Posle sedam dana provedenih u bolnici preminuo je.

U borbama na Kosovu, ruski dobrovoljac je izgubio desno oko i odlučio je da posle svega ostane u Srbiji, oženio se i dobio sina Lazara.

– Rekao sam svom sinu: sine moj, tvoja sudbina će biti teška, nikada nećeš smeti da voliš Rusiju više od Srbije i nećeš smeti da voliš Srbiju više nego Rusiju, moraćeš ih voleti podjednako – rekao je na 20. godišnjicu bombardovanja Andijev u Kragujevcu.

Po dolasku na Kosovo Albert Ahsarbekovič Andijev raspoređen je kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu koja je branila samu državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U ratu je izgubio oko, ranjen je u ruku i ratni je vojni invalid 100 odsto.

NJegovi prijatelji i poštovaoci opraštaju se od čoveka u kom su videli samo čistu dušu i herojsku snagu.

– Hvala ti za sve što si uradio za srpski narod, hvala ti što si branio našu zemlju, hvala ti sto si bio deo naseg naroda – napisao je jedan od prijatelja.

– Ne mogu da verujem, neka ti je laka zemlja, junače, vratio si se na Kosmet i ušao u legendu – jedan je od komentara.

Emotivni komentari, tuga i neverica, samo se nižu u porukama…

– Slava ti, junače! Slava ti i hvala! Zadužio si našu otadžbinu! Zahvalna ti je naša rodna gruda krvlju natopljena kam i potomci naši! Vječnaja pamjat!

 

 

 

IZVOR:NOVOSTI

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*