Presuda Milanu Kaliniću 6. aprila

U Višem sudu u Beogradu danas je završeno suđenje glumcu Milanu Kaliniću, povodom optužbi da je učestovao u tuči pred košarkašku utakmicu između Partizana i Crvene zvezde u aprilu 2019. godine u hali „Aleksandar Nikolić”.

Presuda će biti izrečena sledećeg utorka, 6. aprila.

Na današnjem suđenju ispitani su svedoci odbrane reditelj Jug Radivocjević i Živorad Anđelković, poznatiji kao Žika Pauk. Obojica su posvedočili da je Kalinić razdvajao zavađene strane i da nije nikog udario.

Potom su usledile završne reči tužilaštva i odbrane. Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Kaliniću izrekne uslovnu osudu od 10 meseci zatvorske kazne, novčanu kaznu od 100.000 dinara i godinu dana zabrane prisustva utakmicama Crvene Zvezde, javlja Tanjug.

Sa druge strane, Kalinić je ponovo negirao da je bilo koga udario, pa izrecitovao stihove pesme Đorđa Balaševića iz pesme „Ne lomite mi bagrenje”.

„Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla jer ćud je ćud, a sud je sud…”, naveo je Kalinić, obraćajući se postupajućem sudiji.

Zbog ovog incidenta, u kojem je povređen portparol Zvezde Marko Pavlović, Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za krivično delo nasilničko ponašanje, na osnovu kojeg su osuđeni na iste – uslovne kazne od po četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od po 70.000 dinara i zabranu prisustvovanja utakmicama od godinu dana.

I Kalinića tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje, odnosno da je navukao Krkoviću jaknu preko glave, a potom ga udario šakom u glavu, ali on to negira, tvrdeći da nikoga nije ni pokušao da udari, niti da je udario Krkovića.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*