Prijava za 60 evra, evo kako to možete učiniti

Punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji, od danas mogu da se preko sajta Uprave za trezor prijavljive za pomoć države od 30 plus 30 evra.
Počela prijava za 60 evra, evo kako to možete učiniti

Foto: 021.rs
Prijavljivanje je isto kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra.
Dakle, na sajtu Uprave za trezor (klikni OVDE) treba da prvo kliknu na polje Podnošenje prijave, upišu broj lične karte i banku kod koje imaju otvoren račun.
Građani koji nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, treba da u padajućem meniju kliknu na banku preko koje bi želeli da im se isplate pare i u njoj će im biti i otvoren račun.
Od 5. maja počeće prijavljivanje i putem kol-centras tim što će broj telefona biti naknadno objavljen, a prijavljivanje će trajati do 15. maja.
Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći, kao i oni koji su na izdržavanju zatvorske kazne, ne treba da se prijavljuju za pomoć.
Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.
Svi će dobiti po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, a drugih 30 evra sledi im u novembru, dok će penzioneri u septembru dobiti po još 50 evra.
Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.
Kako je najavljeno iz Ministarstva finansija, Srbi na Kosovu i Metohiji, u trećoj i četvrtoj nedelji maja mogu očekivati pomoć države. Svi oni će, uključujući i decu, dobiti po 100 evra, dok će nezaposlenima biti uplaćeno po 200 evra.
Nezaposleni u ostalom delu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra.
Autor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*