Prijem bokserske reprezentacije Rusije u svečanoj sali opštine Kula

Povodom Kupa nacija koji će se održati od 16. do 19. avgusta u Vrbasu, upriličen je svečani prijem reprezentacije Rusije kod predsednika opštine Kula, Velibora Milojičića. Lokalna samouprava obezbedila je smeštaj i ishranu za reprezentaciju Rusije, kao i prevoz do Vrbasa za sva četiri dana takmičenja.

Na samom početku, predsednik opštine rekao je da mu je posebna čast što je naša opština domaćin upravo reprezentaciji Rusije i da je posle naše reprezentacije, Rusija njegov favorit. On je od članova gostujuće delegacije dobio na poklon medveda Mišu, maskotu Olimpijskih igara održanih u Moskvi 1980.godine.

Takođe, Milojičić je predložio da sledeće godine opština Kula bude suorganizator, te da se deo borbi odvija i na teritoriji naše opštine.

Predviđeno je da se za četiri dana trajanja ove sportske manifestacije održi 185 borbi. Borbe prvog dana počinju u 13:30 časova, a supervizor na turniru će biti Viorel Sima iz Rumunije koga je zvanično delegirala Evropska bokserska federacija.

Učestvovaće 26 država sa četiri kontinenta: Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Gruzija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Indija, Izrael, Kazahstan, Letonija, Makedonija, Crna Gora, Mauricijus, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Švedska, Turska, Sjedinjene Američke Države, Uzbekistan i Vels.

Reprezentaciju Srbije predstavljaće 20 dečaka i šest devojčica koje će ugostiti Opština Vrbas i obezbediti im smeštaj i ishranu.

Na Trgu Nikole Pašića, danas će od 19:00 časova biti održan defile svih takmičara. Organizatori su najavili i kulturno-umetnički program i nastup folklornog društva u centru Vrbasa, ali i u hali na dan otvaranja i zatvaranja turnira. Svečana ceremonija otvaranja Drugog kupa nacija biće priređena sutra, 16. Avgusta, od 16:00 časova.

Svi mečevi odigraće se u Velikoj sali Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“.

Izvor: Opština Kula

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*