Prijem za ansamble „Veselin Masleša“ i „Kolo“

Banja Luka – U Gradskoj upravi danas je održan prijem za delegacije Ansambla narodnih igara i pesama „Veselin Masleša“, organizatore „Festivala srpskog folklora“ i Nacionalnog ansambla Srbije „Kolo“, jednog od učesnika ovog festivala.

Zamenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić i načelnica Odeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić poželjeli su dobrodošlicu gostima i čestitali na uspešnoj organizaciji festivala, koji je sinoć završen na Kastelu nastupom ansambala „Kolo“ i „Masleša“.

„Grad podržava ovakve manifestacije, koje promovišu našu tradiciju i običaje. Uz goste iz Srbije, organizator je uspio okupiti sva kulturno-umjetnička društva iz Banje Luke, što je dalo dodatni pečat ovom festivalu“ – kazao je Amidžić.

Prema njegovim rečima, Grad je rado pružio podršku ovoj smotri folklora, u kojoj su tokom četiri večeri trajanja posjetioci mogli da uživaju u najkvalitetnijim izvođenjima srpskih igara i pesama iz Republike Srpske i Srbije.

Amidžić je organizatoru festivala čestitao i značajan jubilej – 70 godina postojanja i rada Ansambla „Veselin Masleša“.

Inače, ANIP „Veselin Masleša“ organizovao je treći po redu „Festival srpskog folklora“ od 5 do 8. jula na tvrđavi Kastel, u okviru kojeg su održali i celovečernji jubilarni koncert.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*