Prioritet uklanjanje opasnog industrijskog otpada u potpunosti

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović obišla je danas u Trsteniku preduzeće za tehnološko-metaluršku obradu „PPT-TMO AD“, jednu od jedinica nekadašnje „Prve petoletke“, iz čijih će hala biti uklonjeno više od 1.200 tona istorijskog opasnog otpada.

Vujović, koja je fabriku obišla sa predsednicom Opštine Trstenik Milenom Turk, istakla je da je ovaj otpad, koji je zaostao iz proizvodnjeozbiljna pretnja za životnu sredinu i zdravlje građana.

Ministarka je objasnila da istorijski otpad predstavlja opasan industrijski otpad koji je nastao u preduzećima u stečaju ili restrukturiranju, dodavši da je, u okviru kompleksa „Prve petoletke“, u planu uklanjanje otpada i iz drugih jedinica, poput PPT – Kočna tehnika, Cilindri, Hidraulika i Zaptivke.

Nastavićemo da, uz nadzor inspekcije, čistimo lokacije širom Srbije i time ćemo zatvoriti poglavlje nebrige o opasnom istorijskom otpadu, poručila je ona.

Ovo je važan posao za budućnost, a država je po prvi put odlučna da ukloni sav taj otpad do nultog stanja, što je i jedan od prioriteta ministarstva čijim radom rukovodim, podvukla je Vujović.

Prioritet uklanjanje opasnog industrijskog otpada u potpunosti

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*