Pripadnicima MO i VS solidarna pomoć za rođenje deteta

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović saopštio je danas da su 894 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u ovoj godini dobila prinovu.

Pripadnicima MO i VS solidarna pomoć za rođenje deteta

Stefanović je podsetio na to da je od početka godine pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na ime solidarne pomoći za rođenje deteta isplaćeno približno 57 miliona dinara, odnosno ponaosob su dobili dodatni iznos u visini prosečne plate.

On je istakao da je ovo samo još jedan od načina da se poboljša životni standard naših pripadnika i njihovih porodica, dok je svakako najvažniji novo povećanje plata koje će uskoro dobiti, uz napomenu da je to već treće od početka godine.

Naši vojnici obavljaju izuzetno zahtevan posao, koji podrazumeva puno odricanja i to najbolje znaju njihove porodice. Od njih se očekuje pomoć kada su naselja poplavljena, putevi zavejani, kada treba organizovati hitno improvizovanu kovid bolnicu i koji će uvek biti uz svoj narod, poručio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, bez snažne vojske koja garantuje sigurnost nema ni jake Srbije, a jedino takva može biti slobodna, nezavisna i ići putem daljeg razvoja i izgradnje kvalitetnijih uslova života za sve građane.

Upravo zato moramo da pokažemo da cenimo sve što naši pripadnici rade za ovu zemlju i njen narod. Moramo da pokažemo da država brine o njima i njihovim porodicama i mi ćemo nastaviti da investiramo u njihovu opremu, naoružanje i bolje uslove rada, zaključio je on.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*