Pripadnik Žandarmerije, Ivan Lazarević učesnik u terenskoj trci „Spartan race“

Ivan Lazarević pripadnik Specijalističke jedinice Odreda Žandarmerije u Novom Sadu učestvovao je u jednoj od najtežih terenskih trka na svetu – „Spartan race“, trke sa preponama po planinskim i brdskim predelima, koje je ove godine održana u Austriji.

Reč je o trci dugoj 20 kilometara bez mape i detalja trase sa više od 30 prepreka, a Lazarević je kroz cilj prošao nakon dva sata i 35 minuta.

Lazarević koji je član izviđačkog tima Žandarmerije, kaže da u ovoj trci kao i u poslu kojim se bavi nema mesta za odustajanje i demotivaciju.

„Za ovu trku je potrebno da ste spremni za neočekivano, da brzo i adekvatno odreagujete na svaku situaciju i prepreku koja vas zatekne. Potrebno je da budete psihički i fizički spremni“ – ističe Lazarević i napominje da je u trci učestvovalo par hiljada ljudi iz celog sveta.

Prema njegovim rečima, prepreke su bile pozicionirane tako da ih je bilo teško prelaziti, a podrazumevale su preskakanje visokih zidova, penjanje uz konopac, nošenje tereta, prelaz preko različitih terena šljunka, šume, rastresitog terena, peska.

Lazarević, koji se za ovu trku spremao više od dva meseca, kaže da mu pripreme nisu teško pale, s obzirom da kao pripadnik Žandarmerije svakodnevno održava psiho – fizičku kondiciju i da je prošao kroz različite vrste obuka.

„Namera mi je da i u narednim godinama predstavljam svoju zemlju u „Spartan race“ trci, ali i drugim sličnim takmičenjima“ – kaže Lazarević, koji se rekreativno bavi i boksom.

Učešće u trci „Spartan race“ nije jedini uspeh ovog tridesetogodišnjeg mladića, koji se sportom bavi dug niz godina, učestvovao je i na Novosadskom noćnom maratonu, kao i na takmičenjima u zgibovima, propadanjima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*