Pripreme za vežbu „Vek pobednika 1918-2018“

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović prisustvovali su atraktivnom prikazu Specijalne brigade Kopnene vojske i Vojne policije na poligonu „Međa“ kod Leskovca i uverili se u spremnost starešina i vojnika za vojnu vežbu koju Vojska Srbije organizuje povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata.

Pripadnici Specijalne brigade i Vojne policije demonstrirali su vojnom vrhu deo prikaza koji će u čast slavnih srpskih ratnika narednih dana izvoditi na 10 lokacija širom zemlje.

Rukovodilac vežbe potpukovnik Dragan Kužet iz komande Specijalne brigade istakao je da je u okviru priprema za realizaciju taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Vek pobednika 1918-2018“ danas prikazana provera pripremljenosti jedinica po temi „Ojačani bataljon vojne policije u protivterorističkoj operaciji“.

„Na vojnom kompleksu „Međa“ nalaze se jedinice Specijalne brigade, Treći bataljon Vojne policije i pripadnici RViPVO. Taktička vežba ima više celina, a najznačajnije su – specijalni desant, klasični desant, napad timova na terorističku bazu, napad timova na teroriste koji se izvlače i napad timova na vozilo i bekstvo terorista u samom vozilu. Vežba je veoma dinamična i ovo je samo deo prikaza osposobljenosti pripadnika Specijalne brigade i Kopnene vojske u realizaciji namenskih zadataka“ – naglasio je potpukovnik Kužet.

Specijalci Vojske Srbije prikazali su danas na „Međi“  ubacivanje izviđačke grupe padobranskim desantom, prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju pomoću „Malog Miloša“, kao i  blokadu terorista desantiranjem padobranaca i uz pomoć borbenih vozila policije M-86.

Vojska Srbije će stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu obeležiti vežbom „Vek pobednika 1918-2018“ na deset lokacija – vojnim kompleksima „Pasuljanske livade“, „Međa“, „Orešac“, „Borovac“, zatim na privremenim poligonima „Pešter“ i „Titel“, kao i u rejonima Jastrepca, Zvorničkog jezera i Sremske Mitrovice. Posebno atraktivan segment vežbe biće na Vojnoj akademiji, gde će pripadnici bataljona Vojne policije specijalne namene „Kobre“ pokazati znanja i veštine koje krase najelitnije pripadnike Vojske Srbije.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*