Priveden osumnjičeni da je organizovao protest protiv ustoličenja mitropolita Joanikija

Cetinjanin Neno Kaluđerović priveden je danas u policiju zbog sumnje da je bio jedan od organizatora protesta protiv ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, objavili su mediji.
Priveden osumnjičeni da je organizovao protest protiv ustoličenja mitropolita Joanikija

Foto: 021.rs
Pojedini mediji navode da je on optužen za terorizam, ali nema zvanične potvrde te informacije.
Policija se nije oglašavala povodom hapšenja Kaludjerovića, a javnost je o tome obavestila grupa gradjana sa Cetinja putem društvenih mreža.
Zbog toga se odmah nekoliko stotina gradjana Cetinja okupilo i blokiralo na pola sata ulaze u grad nakon čega su se uputili ispred zgrade Tužilaštva u tom gradu.
Gospodo teroristi i gospodje teroristkinje. Dosta je nepravde. Uhapšen je samo jedan od nas. Je li samo Neno terorista ili smo svi mi? Ako na prvo hapšenje Crna Gora ćuti, kada sva Crna Gora bude vezana, nema toga ko će dići glas„, rekao je jedan od uhapšenih Predrag Vušurović, a prenose mediji.
Mitropolit Joanikije je ustoličen u Cetinjskom manastiru 5. septembra uprkos protivljenju nekoliko hiljada demonstranata koji su držali blokirane ceste prema Cetinju. Patrijath SPC Porfirije i mitropolit Joanikije, transportovani su vojnim helikopterom do Cetinjskog manastira u koji su ušli zaštićeni pancir ćebadima i dugim cevima policajaca Protivterorističke jedinice policije.
U sukobima policije i demonstranata povređeno je, uglavnom lakše, oko 60 građana i policajaca.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*