Procureli lični podaci pola milijarde korisnika Fejsbuka

(Foto EPA-EFE/SASCHA STEINBACH)

NJUJORK – Na internetu su u subotu osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Fejsbuka, što je ukazali na poteškoće ove kompanije da čuva osetljive informacije, javlja Blumberg.

Procurele informacije uključuju telefonski broj, Fejsbuk identifikaciju, puno ime, lokaciju, prethodne lokacije, datum rođenja, adresu e-pošte, privatni status i biografiju, navodi američka agencija, a prenosi Tanjug.

Osetljivi lični podaci preko pola milijarde korisnika Fejsbuka procureli su na hakerski forum, što predstavlja potencijalni rizik za milione trgovaca kripto valutama i ljude koji sada mogu biti ranjivi na razne onlajn napade, tvrdi Alon Gal, tehnički direktor sigurnosne firme „Hudson Rock”, koji je na Tviteru objavio ovu informaciju.

Gal tvrdi da je curenje podataka povezano sa sigurnosnom greškom koja je prvi put otkrivena 2019. a u januaru 2021. godine je ustanovljeno da su hakeri mogli da koriste informacije i za pristup brojevima telefona korisnika.

Prema Alonu Galu, informacije bi sada mogle da budu korisne hakerima za razne vrste prevara kao i da posluže u marketinške svrhe.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*