Prodavali lažne makedonske pasoše za 20.000 evra

Skoplje Foto Tanjug

SKOPLJE – Uhapšeni policijski službenici Severne Makedonije su lažne makedonske pasoše naplaćivali i do 20.000 evra, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova, Oliver Spasovski.

„Osumnjičeni su lažne pasoše izdavali isključivo za pare. Suma se kretala sigurno i do 20.000 evra”, rekao je Spasovski u TV-emisiji portala „Sloboden pečat”.

U Skoplju je juče uhapšeno devet policijskih službenika pod sumnjom da su izdali 215 pasoša s lažnim identitetom, od kojih 214 strancima, među kojima ima i pripadnika međunarodnih kriminalnih grupa i narko-klanova. Jedan član te grupe, posrednik koji nije zaposlen u policiji, je u bekstvu.

Spasovski je rekao i da je je pre dva meseca privedeno „osam kolega” iz upravnih službe koje su za 1.500 do 2.000 evra izdavale falsifikovane vozačke dozvole.

Makedonskog fudbalskog reprezentativca i igrača Levantea Enisa Bardija policija u Valensiji je pre dva dana zaustavila tokom saobraćajne kontrole i proverom vozačke dozvole UV lampom utvrdila da je lažna, što je on negirao tvrdeći da je dozvola validna i da je izdata u Severnoj Makedoniji.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*