Produžavamo rok za prikupljanje projektnih inicijativa Spolja

Ljubljana treću godinu zaredom priprema projekat Outside čija je osnovna svrha podstaći stanovnike da urede uglove u svojoj okolini koje najbolje znaju. Još uvek ima malo vremena za prijavu, jer smo produžili rok za prikupljanje inicijativa za ovogodišnje kampanje do 15. aprila 2021. godine.

Projektom Outside podstičemo stanovnike da aktivno organizuju javni prostor i podržavaju male lokalne kampanje, pomoću kojih građani mogu da poboljšaju svoje okruženje i predstavljaju korist za zajednicu. Zajedničko svim kampanjama je da ih predlažu i sprovode pojedinci kroz radnu kampanju šire zajednice, a u Gradu Ljubljani vodimo računa o pokrivanju materijalnih troškova do iznosa od 800 evra.

Kao deo projekta, ove godine ćemo odabrati 12 inicijativa koje će im omogućiti da pokriju materijalne troškove i obezbede im mentorstvo.

Projekt grada Ljubljane je spolja, osmislili smo ga 2019. godine kao rezultat saradnje KD Prostorož, IPOP-a i grada Ljubljane, a ove godine koordinaciju projekta preuzima udruženje Pazipark.

logo pazipark trans2

Projekat je veoma dobro prihvaćen od strane građana i svake godine je sve rezonantniji. U protekle dve godine, uz pomoć stanovnika, sproveli smo 25 inicijativa koje su to područje obogatile novim društvenim prostorima, drvenim klupama, biljkama i cvetnim krevetima, sportskim stazama, razmenom knjiga, uređenjem prostora između blokova i još mnogo toga.

GRAD LJUBLJANA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*