Programeri iz Srbije spremni da pomognu RS

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas putem video-konferencijske veze sa ministrom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđanom Raičevićem.

TANJUG

Popović je tom prilikom istakao spremnost Srbije da pomogne Republici Srpskoj u vremenu krize, ponudivši pomoć IT zajednice u razvoju softverskih rešenja koja će omogućiti što efikasnije upravljanje krizom izazvanom pandemijom virusa COVID-19.

On je kolegi iz Republike Srpske stavio na raspolaganje i druge alate koje je IT zajednica u Srbiji razvila sa idejom da pomogne maloj i srednjoj privredi da održi što viši nivo funkcionalnosti u vremenu krize.

Srpska inovaciona i IT zajednica pokazala je veliku solidarnost prema našoj braći iz Republike Srpske u ovom teškom trenutku za naš narod sa obe strane Drine. Kao i uvek do sada, spremni smo da pomognemo kada je teško i da zajedničkim naporima, uz što manje posledica, prebrodimo ovaj period krize, rekao je Popović.

Ministar je istakao da se u ovom trenutku u Srbiji formulišu mere koje bi država mogla da preduzme kako bi zaštitila IT sektor od posledica krize.

Prema njegovim rečima, IT sektor je najproduktivniji deo srpske privrede, sa najvećim razvojnim potencijalom, i zato je neophodno učiniti sve kako bi se ovaj sektor zaštitio od posledica krize.

Popović i Raičević su istakli da će u periodu krize u maksimalnoj meri koordinirati svoje aktivnosti, te da će održavati neprekidnu komunikaciju sa IT kompanijama i preduzetnicima u cilju iznalaženja efikasnih rešenja za pomoć vladama Srbije i Republike Srpske u prevazilaženju posledica krize, navodi se u saopštenju Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*