Projekcija filma „Moj jutarnji smeh“

 

Film “Moj jutarnji smeh“ autora Marka Đorđevića biće prikazan u četvrtak 20. maja od 19.30 časova u kreativnom centru PROSTOR, a ovo je ujedno i poslednji film čuvenog glumca Nebojše Glogovca.

Film „Moj jutarnji smeh“ je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost. Sve to, u širem smislu, govori o jednoj generaciji koja je odrastala „pod staklenim zvonom“ i čiji su roditelji  pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti.

Sada, kada su roditelji izgubili dostojanstvo i snagu i kada su porodice počele da se urušavaju, njihova deca, već odrasli ljudi, konačno moraju da preuzmu odgovornost i suoče se sa životom.

Debitantski film Marka Đorđevića „Moj jutarnji smeh“ premijerno je prikazan na 25. Festivalu autorskog filma, a sada ćete imati priliku da ga pogledate u kreativnom centru PROSTOR

Režiju, scenario i montažu filma potpisuje Marko Đorđević, a glumačku postavu čine Filip Đurić, Jasna Đuričić,  Ivana Vuković i Nebojša Glogovac.

Film je do sada osvojio nekoliko nagrada, uključujući nagradu na Filmskom festivalu Roterdam – Bright future, glavni program, Festival Autorskog FIlma – Grand Prix „Aleksandar Saša Petrović“, GoEast film festival, Pančevo film festival – glavna nagrada, Šiff – glavna nagrada

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*