Promocija organskih proizvoda

 

Manifestacija “Organska ulica na Ribljoj pijaci” biće održana 15. i 16. septembra od 8 do 13 časova.
Organizovana je sa ciljem da se promoviše “Organska ulica” kao stalno prodajno mesto organskih proizvođača, koji će se prestaviti oko 25.#
Tokom manifestacije, posetioci će biti u prilici da degustiraju sezonsko organsko voće, dok će tim Vojvođanskih klastera organske proizvodnje pripremio brošuru o organskoj proizvodnji. Potrošačima će se ona besplatno deliti, ne bi li naučili više o tome šta je uopšte organska poljoprivreda, kada se za neki proizvod može reći da je organskog porekla, koliko su oni zdraviji i slično.
Takođe u brošuri se navodi da je na gazdinstvima koja se bave organskom poljoprivredom biodiverzitet veći za oko 35 odsto u odnosu na konvencionalnu proizvodnju, što znači da organska ima pozitivne uticaje osim na čoveka i na samu životnu sredinu.
Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Gradske uprave za privredu i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Logističku podršku dala je Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga, koji su prepoznali važnost tog sektora i podržali događaj.
Izvor: Dnevnik.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*