Pronađeni posmrtni ostaci pet osoba tokom ekshumacije u BiH

Na lokalitetu Greda kod Sanskog Mosta, na severozapadu Bosne i Hercegovine, pronađeni su posmrtni ostaci pet osoba, koji će biti upućeni na sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta, a proces ekshumacije će biti nastavljen na obližnjoj lokaciji Šušnjari, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

 

 

Pronađeni posmrtni ostaci pet osoba tokom ekshumacije u BiH

Foto: Pixabay
Prema preliminarnim informacijama, radi se o žrtvama srpske nacionalnosti nestalim u jesen 1995. godine, stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.
Nakon završetka rada na ovoj lokaciji, posmrtni ostaci će biti upućeni na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize, a ekshumacija će biti nastavljena na obližnjem lokalitetu Šušnjari, udaljenom nekoliko stotina metara od ove lokacije.
U saopštenju se navodi da u procesu ekshumacije učestvuju predstavnici Instituta za nestale osobe, lekar sudske medicine, pripadnici MUP Unsko-sanskog kantona koji obezbeđuju lokaciju, kao i potrebni radnici i mehanizacija.
Istražitelji i stručno osoblje Tužilaštva BiH gotovo svakodnevno učestvuju u procesima ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima Bosne i Hercegovine.
Autor: FoNet

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*