Pronašao sina u Kini posle 24 godine traganja

Muškarac iz Kine pronašao je sina posle 24 godine traganja. On je prešao oko 500.000 kilometara na motociklu u potrazi po celoj zemlji za otetim detetom.

Pronašao sina u Kini posle 24 godine traganja

Foto: Pixabay (ilustracija)
Otmice dece inače su veliki problem u Kini, a dešava ih se na hiljade svake godine. Sin Gua Gangtanga otet je kada je imao dve godine ispred porodične kuće u provinciji Šandong, piše BBC a prenosi N1.
Kinesko ministarstvo javne bezbednosti saopštilo je da je uspelo da pronađe Gantangovog sina uz pomoć DNK testiranja.
Uhapšeni su muškarac i žena osumnjičeni za otmicu. Oni su bili u ljubavnoj vezi u vreme otmice, planirali su da kidnapuju dete sa namerom da bi ga kasnije prodali, navodi se u izveštaju Čajna njuza.
Pošto su primetili dečaka kako se sam igra ispred kuće, žena, identifikovana samo po prezimenu Tang, zgrabila ga je za ruku i odvukla do autobuske stanice na kojoj je čekao partner – kojeg kineski mediji nazivaju gospodinom Huom.
Par je onda sa otetim detetom otputovao do susedne provincije Henan i prodao dečaka. Lokalni mediji prenose da Guov sin i dalje živi u toj provinciji.
Sada kada je dete pronađeno, nadam se srećnom kraju ove priče„, rekao je otac medijima.
Pošto mu je sin otet 1997. godine, Guo je na svom motociklu pretražio ukupno 20 provincija u zemlji.
Tokom svih tih putovanja dešavale su mu se i brojne nezgode – lomio je kosti u saobraćajnim udesima, a pljačkali su ga i drumski razbojnici. Tokom potrage promenio je ukupno 10 motocikala.
Sa sobom je uvek nosio plakate sa fotografijom sina, a tokom misije potrošio je kompletnu životnu ušteđevinu. Spavao je pod mostovima i prosio kada je ostao bez novca.
Tokom potrage za dečakom postao je istaknuti član udruženja porodica nestalih u Kini, a pomogao je i da drugih sedam porodica pronađe nestalu decu.
Čim je objavljena vest da je Guov sin lociran, kineske društvene mreže preplavljene su porukama podrške ocu. Nestanak ovog dečaka tema je i filma iz 2015. godine u kom igra zvezda iz Hongkonga Endi Lau.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*