Propao i 7. pokušaj prodaje Jugoremedije, zainteresovani odustali

ZRENJANIN: Propao je i sedmi pokušaj prodaje zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, koja je ponuđena po početnoj ceni od 800 miliona dinara.

                   Foto: Dnevnik, arhiva

Stečajni upravnik Radovan Savić potvrdio je da od javnog nadmetanja zakazanog za 9. avgust neće biti ništa. To je neočekivani epilog jer je u najavi licitacije bilo reči da ima ozbiljno zainteresovanih kupaca. Međutim, niko nije otkupio konkursnu dokumentaciju niti uplatio depozit.

„Jugoremedija“ se prodaje kao pravno lice, a njenu imovinu čine industrijski kompleks u Zrenjaninu, 24 žiga, koji su intelektualna svojina, 28 motornih vozila, oprema i inventar.

Podsetimo, nekada uspešna farmaceutska kuća našla se u ozbiljnim problemima početkom ove decenije, a 27. decembra 2012. godine proglašen je stečaj. Usledio je bankrot 2016, a u aprilu 2017. godine je procenjeno da imovina vredi 32 miliona evra, ili četiri milijarde dinara. Tada je odbor poverilaca prihvatio da se firma ponudi na prodaju, ali su svi pokušaji, kojih je bilo sedam, propali.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*