PROSIDBA U NOŠNJI: Zaprosio je na sceni

Nakon šestomesečnog planiranja i nestrpljivog iščekivanja završnog koncerta SKUD-a “Železničar” (Folklorni ansambl “Vila”), folkloraš Radivoj Vukadinov zaprosio je svoju saigračicu i devojku sa kojom je u vezi šest godina Svetlanu Banjac, pred kolegama i prijateljima, ali i publikom koja je bila oduševljena ovim činom.
nj
Foto: Folklorni ansambl „Vila”

Da je bilo treme i nervoze Radivoj ne krije, ali kaže da Svetlana nije posumnjala da priprema iznenađenje za nju, što je celu noć dodatno ulepšalo.

– Prosidbu sam pažljivo planirao od januara i odlučio da se to desi na godišnjem koncertu, što sam i uradio, a ona je rekla “da” – priča Radivoj Vukadinov. – Svetlana nije slutila da sam smislio ovaj plan, niti je očekivala tako nešto i posumnjala, a svega nekoliko meni bliskih ljudi iz sastava je znalo šta želim da uradim i kada.

Foto: Folklorni ansambl „Vila”

Kako su folkloraške grupe velike porodice koje dele sve – male svakodnevne, ali i velike životne pobede, tako je i Radivoj početkom godine tražio blagoslov umetničkog rukovodioca Milorada Lonića, koji mu je rado dao dozvolu i predložio da to bude nakon pevačkog bloka kojim se zatvara godišnji koncert, važan događaj u kalendarima kulturno-umetničkih društava.

– Publika i igrači su bili oduševljeni kada sam kleknuo pred Svetlanu i zatražio njenu ruku, što ja tog momenta nisam uočio jer sam bio fokusiran samo na nju – objasnio je Radivoj, koji je tek kasnije na snimcima kojim je zabeležen taj srećni trenutak video emotivne reakcije prisutnih. – Izabrao sam baš taj momenat i koncert jer je to naš svet u kom smo se upoznali i koji nas je spojio.

Svetlana Banjac i Radivoj Vukadinov foklorom se bave skoro dve decenije, a pre šest godina upravo im je folklor ukrstio puteve. Kako Radivoj kaže, sa venčanjem neće žuriti, pa ga planiraju na proleće naredne godine.

Saigrači iz sastava ne kriju emocije, te kako je njihova koleginica Jovana Lazić rekla, njihova veridba je fenomenalna završnica još jednog uspešnog koncerta i pravo iznenađenje za sve prisutne nakon dva sata neprekidne igre i pesme.

– Ponosna sam na Svetlanu i Radivoja, bio je to emotivan trenutak za sve nas, što potvrđuje i zajednički zagrljaj svih članova nakon izgovorenog “da” – objasnila je folklorašica Jovana Lazić. – Ljubav prema tradicionalnom plesu nas je naučila pravim vrednostima, kao i da svi budemo posvećeni svojim bližnjima, negovanjem zdravih međusobnih odnosa.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*