Prošle nedelje iz saobraćaja isključeno 59 vozača

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave saobraćajne policije u toku prošle nedelje isključili iz saobraćaja 22 vozača zbog nasilničke vožnje i 37 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 19 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dva vozača zbog preticanja kolone vozila preko pune linije, a jedan jer je na auto-putu Beograd–Niš, u Velikoj Plani, upravljao vozilom brzinom od 230,2 kilometra na čas.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Beogradu, ukupno četvoro, dok su u Šapcu iz saobraćaja isključena tri vozača.

Saobraćajna policija je isključila iz saobraćaja 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, po četiri vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kokaina, odnosno amfetamina, dok je kod devet vozača kontrolom utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Takođe, 14 vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog ovog prekršaja istovremeno su činili i druge prekršaje.

U Beogradu je ukupno 11 vozača isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, u Kraljevu šest, a u Pančevu četiri vozača, precizira se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*