Prva nagrada za crtež za Snežanu Davidović

U saradnji sa Galerijom Kulturnog centra a pod pokroviteljstvom Opštine Vrbas, u utorak 10. aprila 2018. godine u Galeriji Kulturnog centra Vrbas, otvoren je Prolećni Likovni Salon ULUV 2018. u organizaciji Udruženja Likovnih umetnika Opštine Vrbas.

U okviru otvaranja uručene su nagrade najboljim likovnim stvaraocima. Prvu nagradu za crtež „Reči“ je dobila Kuljanka Snežana Davidović. U obrazloženju nagrade stoji da Snežana Davidović u svoju kompozicionu šemu uklapa pesmu koja se pojavljuje uz spiralu na čijem početku ili kraju je svetli krug, a put do njega je prepun asocijativnih kratkih poteza. Takođe, nagrade su dobili Radomir Glušac za slikarstvo, Miki Đ. Pravuljac za skulpturu, Boris Bilenjkij za fotografiju, dok je glavnu nagradu Salona ULUV dobila Julija Đokić. Selektor Prolećnog salona ULUV 2018 je Čedomir Janičić, istoričar umetnosti i Kustos Gradskog muzeja Sombor, navodi se na zvaničnoj internet stranici Kula.rs.

Ovaj Likovni salon predstavlja polugodišnji presek i segmente u stvaralaštvu umetnika članova ULUV-a. Karakteriše ga raznovrsnost u umetničkom izrazu u različitim tehnikama a kroz crtež, slikarstvo, vajarstvo, skulpturu i fotografiju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*