Publika se vraća na stadione u Austriji

Nakon skoro pola godine igranja prvenstva austrijske fudbalske Bundeslige uz prazne tribine, na kraju sezone se publika vraća na stadione širom zemlje, ali uz poštovanje striktnih mera i ograničeni broj gledalaca.

Publika se vraća na stadione u Austriji

Foto: Pixabay
Bundesliga je, posle odluke vlade o popuštanju epidemioloških mera sredinom maja, odlučila da poslednje kolo prve lige 21. odnosno 22. maja, i druge lige 23. maja, kao i utakmice plej ofa Kupa Evrope, bude odigrano uz prisustvo publike.
Po uzoru na jesen, na stadionu će biti samo domaći najvijači.
„Okvirni uslovi su najavljeni od strane vlade, a to je da će biti odobreno maksimalno 3.000 navijača, odnosno 50 odsto kapaciteta stadiona. Publika će morati da nosi FFP2 maske, moraće da sedi na označenim mestima, i registruje se, kao i da poseduje negativan test ili dokaz o vakcinaciji, odnosno preležanom kovidu“, saopštila je Bundesliga.
U prvih šest kola aktuelne sezone, do kraja oktobra, na stadionima je bilo dozvoljeno najpre 10.000, pa 3.000 i potom 1.500 navijača, pre nego što je od 3. novembra zabranjena publika.
Jedino je austrijska pokrajina Forarlberg, gde je popuštanje mera usled poboljšane epidemiološke situacije, počelo krajem marta, omogućila ulazak na stadione Altaha, Lustenau-a i Dornbirna maksimalno 100 navijača.
„Poslednja godina je pokazala da je fudbal bez navijača nepotpun. Zbog toga se radujemo da ćemo ponovo oživeti tribine i da ćemo moći navijače da pozdravimo u njihovom drugom domu“, poručuje predsednik Bundeslige, Kristijan Ebenbauer.
Autor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*