Put, kanalizacija i rasveta za 200 domaćinstava

Podgorica – „Tokom prethodnog mandata gradske uprave na ovom području Glavnog grada realizovane su brojne investicije. Primarna ulaganja bila su u komunalnu infrastrukturu, a samo tokom 2018. godine  relizovani su projekti u vrednosti od 1.200.000 eura“, saopštio je gradonačelnik podgorice dr Ivan Vuković prilikom posete MZ Konik gde je, sa saradnicima, obilazio radove na putnoj infrastrukturi nakon ugradnje fekalne kanalizacione mreže.

On je podsetio da je gradsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ uradilo dosta posla na Koniku, a kao rezultat toga  skoro 200 domaćinstava iz ovog dela grada je dobilo priključke na fekalnu  kanalizacionu mrežu.

„Osim toga imamo i oko četiri km novoasfaltiranih ulica i 100-ak novih stubova  javne rasvete. Sve to pozitivno utiče na kvalitet života naših građana, a to je bilo ujedno i jedno od naših obećanja  da će se u svim delovima Podgorice živeti približno istim kvalitetim života i to će biti naš cilj i u narednom periodu“, zaključio je Vuković.

Preduzeće Vodovod i kanalizacija je na Koniku u ovoj godini realizovalo ugradnju glavnog kolektora na sedam saobraćajnica i na taj način stvorilo preduslove da preko 200 domaćinstava imaju mogućnost priključenja na fekalnu kanalizaciju,  rekao je Filip Makrid, zamenik direktora ovog gradskog preduzeća. Najveća saobraćajnica je Ulica Aleksandra Puškina, sa dužinom kolektora od oko 600 metara. Pored ove realizovana je i saobraćajnica u Ulici Georgi Dimitrova i VI crnogorske, takođe ukupno 600 m. U delu Konika na Vrelima  Ribničkim, po rečima Makrida, realizovano je oko kilometar i po glavnog kolektora u četiri saobraćajnice.

“Kroz realizaciju projekta Sistema za pročišćavanje otpadnih voda imaćemo na ovom području izuzetno veliku aktivnost prvenstveno zbog gustine naseljenosti i zbog blizine samih vodooizvorišta tako da građani mogu očekivati nove kilometre fekalne kanalizacije u ovom naselju” najavio je Makrid.

Direktorica gradskog preduzeća Putevi, Violeta Klikovac je podsetila da je, osim fekalne kanalizacione mreže, urađena i rasveta za 105 rasvetnih tela sa stubovima i ostalom pratećom opremom.

“U sanaciju ostalih saobraćajnica preduzeće Putevi u  2018. godini imaju šest kilometara dužnih asfaltiranih saobraćajnica gde je urađena fekalna kanalizacija i  javna rasveta, a neke od njih su Ulica Petra Kočića, Aleksandra Puškina, Vardarska, Vrela Ribnička, Koste Racina, Zagrebačka ulica, Ulica 1. Maja, VI crnogorske brigade,  Prve proleterske brigade…” precizirala je Klikovac.

Ona je podsetila da je na Koniku završen višenamjenski objekat zajedno sa parking površinom gde najmlađi sugrađani mogu da se bave u slobodnom vremenu i košarkom i fudbalom.

“Redovno smo održavali kako zelene površine tako i čistoću na ovom području, ugrađivali smo zaštitne stubiće da bi zaštitili naše pešake i površine, kao i nedostajuće fizičke rešetke, ogradili smo dvorište osnovne škole na Koniku i uradili mnoge druge sadržaje među kojima i dečji park” istakla je Klikovac podsećajući da je na ovom području realizovan projekat druge faze Skloništa za napuštene kućne ljubimce sa nova 124 boksa.

Izvor: Glavni grad Podgorica

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*