Putin poštuje nezavisne lidere, Rusija nas neće ostaviti na cedilu

SOČI –

Oko stvari oko kojih Rusija može da pomogne Srbija neće biti ostavljena na cedilu, važna je poruka koju je danas izneo ruski predsednik Vladimir Putin, preneo je posle razgovora sa njim predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je novinarima rekao i da se dolazak ruskog predsednika u Srbiju može očekivati između maja i septembra iduće godine.

„Uputio sam poziv i on je potvrdio, rekao je „da“ i da između maja i septembra sledeće godine dolazi u Srbiju“, kazao je Vučić.

vucic,, putin,, socci

Izvor: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vučić je naveo da tokom razgovora sa Putinom gotovo da nema teme koje se nisu dotakli, uključujući saradnju u kulturi i sportu, uprkos tome što je danas težak dan za Rusiju zbog nesreće u rudniku u sibirskoj Kemerovskoj oblasti.

Napominje i da je Putin tokom razgovora sa njim bio u kontaktu sa predstavnicima Ministarstva za vanredne situacije koji su ga izveštavali oko tragedije, a strahuje se da će posledice biti još veće.

„I u jednom takvom danu Putin je našao dovoljno vremena za Srbiju“, istakao je Vučić.

Na pitanje koji je bio adut u njegovim rukama, Vučić kaže da nije bilo aduta, ali da je Putin govorio i suvise lepo o njemu, da to nije mogao ni da sanja.

„On poštuje samostalne i nezavisne lidere. Nema veze da li je saglasan, on poštuje, jer takvih lidera u svetu nema mnogo koji imaju svoje ja, i vode zemlju po meri građana. On s pravom oseća da je Srbija takva zemlja“, istakao je Vučić.

Preneo je i da je Putin pred kraj razgovora rekao da misli da su razgovarali kao bliski prijatelji.

„Rekao je da budem siguran da oko stvari oko kojih Rusija može da pomogne, Srbija neće biti ostavljena na cedilu. To je vazna poruka“, istakao je Vučić.

Ponovio je da je cena od 270 dolara za gas znači veliki novac koji će ostati za našu zemlju.

„Da je rekao Aleksandre plati 330 , 340, ili 350 mi bismo napravili slavlje, a on je dao po istoj ceni“, ukazao je Vučić dodajući da je Putin pokazao da je iskreni prijatelj Srbije.

„Iako mi živimo na nelakom mestu, a najlepšem, vazna je poruka da ćemo imati podršku u međunarodnim institucijama i organizacijama i da možemo da računamo na prijatelje“, istakao je Vučić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*