Putin rekao da ne podržava obaveznu vakcinaciju, ali …

Zašto da se sastajem sa Zelenskim kad Ukrajinom upravlja Vašington

(Foto Printskrin )

Ruski predsednik Vladimir Putin je tačno u podne po moskovskom vremenu počeo da odgovara na pitanja ruskih građana u okviru tradicionalnog TV programa „Direktna linija”.

Do sada je, kako navodi Sputnjik, stiglo više od milion pitanja, koji se najviše tiču vakcinacije i finansijskih problema. Međutim, očekuje se da ruski lider dovoljno vremena posvetiti i pitanjima koja se tiču Ukrajine, rusko-američkog samita u Ženevi, „Severnog toka 2” i drugim temama.

Putin, koji 18. put odgovara na pitanja građana, rekao je na početku programa da ne podržava obaveznu vakcinaciju, ali je poručio da se dalje širenje infekcije može sprečiti samo zahvaljujući vakcinaciji.

U odgovoru na pitanje građana koju vakcinu je primio, Putin je rekao da su ga zamolili da ne kaže kako ne bi stvarao konkurenciju, ali je danas ipak odlučio da otkrije, navodeći da je u pitanju vakcina „sputnjik Ve”.

„Posle primanja druge komponente uveče sam imao temperaturu 37,2 stepena, a ujutru 36,6 stepeni”, rekao je Putin, a prenosi „Sputnjik”.·

Putin: Zašto da se sastajem sa Zelenskim kad Ukrajinom upravlja Vašington

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da bi u slučaju sastanka sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim prvo trebalo shvatiti o čemu bi uopšte razgovarali, jer je on predao Ukrajinu „pod punu spoljnu upravu”, prenosi Sputnjik.

„Zbog čega da se sastajem sa Zelenskim kada je predao svoju zemlju pod punu spoljnu upravu. Ključna pitanja iz života Ukrajine ne rešavaju se u Kijevu, nego u Vašingtonu. Delimično u Berlinu i Parizu. O čemu da razgovaramo? Ipak, ja ne odustajem od takvih sastanaka, Samo treba shvatiti o čemu će se razgovarati“, rekao je Putin, govoreći o sastanku sa Zelenskim.

Putin je objasnio zašto Ukrajina nije na spisku neprijateljskih zemalja.

„Zato što ne smatram da nam je ukrajinski narod neprijateljski. Već sam mnogo puta govorio o tome i mogu još jednom ponoviti – smatram da su Ukrajinci i Rusi generalno jedan narod“, rekao je ruski lider.

On je dodao da je današnje rukovodstvo Ukrajine očigledno neprijateljski nastrojeno prema Rusiji.

„Ne smatram da je ukrajinski narod neprijateljski, ne, ništa slično tome, mi smo jedna celina. Ali rukovodstvo današnje Ukrajine, za razliku od naroda, je očigledno neprijateljsko. To je potpuno očigledna stvar“, precizirao je Putin.

Takođe se osvrnuo na to da su Rusi od pamtiveka živeli na teritoriji Ukrajine, te da je neshvatljivo da u ukrajinskom zakonu nisu navedeni kao autohtoni narod.

Putin je istakao da je sadašnje rukovodstvo Ukrajine neprijateljsko prema Rusiji, u suprotnom je teško drugačije objasniti nacrt zakona koji je uneo predsednik Vladimir Zelenski u Radu, u kome ruski narod nije proglašen za autohtoni na teritoriji zemlje.

„To je jednostavno neshvatljivo. Rusi su od pamtiveka živeli tamo i sada su proglašeni za narod koji nije autohtoni“, precizirao je ruski lider.

Takođe je uporedio odnos prema Rusima u Ukrajini sa primenom oružja za masovno uništavanje.

„To će dovesti do smanjenja ukupnog broja Rusa. Po negativnim posledicama to se može uporediti sa primenom nekakvog oružja za masovno uništavanje, to je ozbiljna stvar“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je najavio da će napisati analitički članak o istoriji Rusije i Ukrajine.

On je dodao da su rezultati rada ukrajinskog rukovodstva destruktivni.

Prema njegovim rečima, snage  u Ukrajini koje žele da jačaju odnose sa Rusijom to ne mogu da urade zbog stava Kijeva.

Ruski predsednik Vladimir Putin  18. put odgovara na pitanja građana.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*