Radionica o razvoju specijalizovanih ICT veština u Budvi

U okviru Erasmus projekta „Supporting female youth from BIH and MNE in enterpreneurship, employment and leadership in ICT“ –FY4ICT , Opština Budva, u saradnji sa Institutom savremenih tehnologija Crne Gore, organizuje radionicu „Developing specialized ICT skills, knowledga and capacity“ od 3. do 5. oktobra u Budvi.

Četerdeset mladih devojaka iz Mostara, Banja Luke, Nikšića i Budve dobilo je priliku da učestvuje na radionici, i upozna se sa informacionim tehnologijama, sajber bezbednosti, Internet i cloud servisima. Pored edukativnog dijela, prisustvom na jednoj od najzanačajnijih regionalnih konferencija „Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST“, kroz direktnu komunikaciju sa predstavnicima najuspješnijih ICT kompanija, devojke će imati priliku da se informišu o aktuelnim trendovima u informatici.

Cilj projekta FY4ICT je da motiviše i edukuje devojke iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kako bi započele karijeru i razvijale preduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prenosom znanja i veština od evropskih partnera.

Projekt FY4ICT je finansiran sredstvima Evropske unije. Pored organizatora radionice, partneri na projektu su: Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis Nikšić, Intera tehnološki park Mostar, Inovacioni centar Banja Luka, Institut za razvoj znanja i poduzetništva Vedoma iz Slovenije i Bulgarian Centre of Women in Technology iz Bugarske.

Izvor: Opština Budva

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*