Radojičić: Jedna od gradskih ulica biće nazvana po Marijanu Benešu

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, izjavio je danas da bi jedna od banjalučkih ulica trebalo da ponese naziv po Marijanu Benešu, jednom od najvećih sportista u istoriji grada.

U obraćanju na današnjoj sjednici Skupštine grada, koja je počela minutom ćutanja za preminulog Beneša, Radojičić je naglasio da su stekli uslovi da jedna od ulica ponese ime preminulog bokerskog šampiona i najavio da bi to uskoro moglo biti i urađeno.

On je objasnio da, prema ustaljenoj proceduri, ta inicijativa mora biti upućena gradskoj komisiji za nazive ulica, koju čine istoričari i stručnjaci raznih profila u čijoj je nadležnosti da odlučuju o tome pitanju i da o tome obavijeste Skupštinu grada.

– Nakon što se dobije stav komisije, konačnu odluku donosi gradska Skupština. Lično, smatram da su stvoreni uslovi za to i da to treba uraditi – rekao je Radojičić.

Ujedno, on je najavio da će Grad Banja Luka, u dogovoru sa porodicom preminulog Beneša, u petak u Kulturnom centru Banski dvor organizovati komemoraciju povodom odlaska jednog od najvećih banjalučkih sportista svih vremena. Komemoracija će biti održana sa početkom u 11.00 časova.

izvor: banjaluka.rs.ba

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*