Radomir Antić sahranjen u Užicu

Jedan od najboljih srpskih fudbalskih trenera Radomir Antić sahranjen je danas u Užicu, u prisustvu članova porodice, prijatelja i velikog broja ljudi iz sveta fudbala, ali i drugih sportova.
Radomir Antić sahranjen u Užicu

Foto: Screenshot (FSS)
Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije, koju je u velikom stilu odveo na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010, preminuo je 6. aprila 2020. godine u Madridu, posle kratke bolesti, u 72. godini.
Bivšeg trenera tri najpopularnija španska kluba, Real Madrida, Barselone i Atletika, na večni počinak ispratili su mnogobrojni bivši sportisti i sportski radnici.
Kako navodi FSS, bilo je tu njegovih Partizanovaca – Bate Mirkovića, Gordana Petrića, Đoleta Tomića, Vlada Divca, Mireta Radoševića, Nikole Lončara, Radmila Ivančevića, Ilije Zavišića, Slađana Šćepovića, Ranka Stojića, ali i veliki broj Zvezdaša, poput Dejana Stankovića, Nemanje Vidića, Boška Đurovskog, Vladimira Petrovića Pižona, Nenada Milijaša, Aleksandra Lukovića, Zorana Njeguša, Milovana Rajevca.
Komemorativni skup održan je juče u Narodnom pozorištu u Užicu. Odata je poslednja pošta čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskom, jugoslovenskom, evropskom i svetskom fudbalu.
U ime svih Užičana koji vole fudbal, od Radomira Antić oprostio se potpredsednik UO FK Sloboda Nemanja Nešić.
„Govoriti o Radomiru Antiću u ime kluba u kome je ponikao, zapravo je priča o decenijama bliskosti, emocija i ljubavi. Njegova veličina nije u tome šta je osvojio, već u tome što je bio veliki u sitnicama koje život znače. U činjenici da je ispred gradske kafane njegov sto uvek bio najpuniji. U tome što je sa pažnjom slušao svoje Užičane, ljude iz okolnih sela kako mu govore kakvu taktiku treba da postavi u Južnoj Africi“, rekao je Nešić.
„Radomir je izuzetan primer osobe koja, bez obzira na zvezdu na koju se popela, nije zaboravila kamen sa kojeg je ponikla. Kao pouka i kao primer za druge. Njegova odluka da za večnu kuću ne odabere ni Madrid ni Aleju velikana u Beogradu, već groblje u Užicu, više je nego dovoljan razlog da užički fudbalski hram dobije ime po Radomiru Antiću. Od danas pa ubuduće, sve fudbalske bajke ispisujemo na stadionu „Radomir Antić“. Zbog Radomira, zbog Užica, zbog Slobode“, zaključio je Nešić.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*