Radomir Pavlović novi predsednik Biciklističkog saveza Srbije

Na redovnim izborima u Biciklističkom savezu Srbije sa 22 glasa, za novog predsednika izglasan je Radomir Pavlović, koji će tu funkciju obavljati naredne četiri godine.
Pavlovic
Foto: Privatna arhiva

„Program Biciklističkog saveza Srbije u narednom periodu biće usmeren na razvoj kvalitetnog biciklizma, rad sa mladima, vraćanje kulta reprezentacije, pomoć klubovima i kvalitetan rad na bazi biciklista“ rekao je Pavlović i dodao da je jedan od prioriteta  u narednom periodu, povratak Srbije na Olimpijske igre i kvalitetna organizacija takmičenja za kup Srbije.

„ Želja mi je da se treneri u klubovima dodatno edukuju i da sistem rada bude po uzoru na evropske i svetske standarde“, naglasio je prilikom izbora na odgovornu funkciju.

Osim izbora predsednika, na redovnoj sednici konstituisan je i novi upravni odbor Biciklističkog saveza Srbije koji čine Radomir Pavlović, Dušan Gojić, Rajko Čubrić, Aleksandar Marić, Strahinja Šveljo, Marko Sudarić, Dejan Vidaković.

Radomir Pavlović je višestruki prvak Jugoslavije u biciklizmu i komentator Eurosporta za područje bivše Jugoslavije.

Bio je trener nacionalne reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Riju 2016, Evropskim igrama Baku 2015, Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu 2014, vođa reprezentacije Srbije na Zimskoj univerzijadi u Harbinu 2009. Godine. Kao trener ostvario je uspehe i na drugim značajnim evropskim i svetskim takmičenjima.

Pavlović je rođen 18. 12. 1962. godine u Knjaževcu, a Fakultet sporta i fizičke kulture završio je u Beogradu braneći diplomski rad na temu „Priprema mladih biciklista“. Magistarski rad odbranio je na temu „Uticaj različitih vidova treninga na pripremu specijalnih jedinica policije“, što će kasnije upotrebiti tokom rada u MUP-u Srbije gde je kao potpukovnik vodio organizaciju Sportskog društva „Milicionar“ i bio u specijalnoj jedinici kao instruktor za fizičku obuku u Žandarmeriji. Aktivno se bavio biciklizmom od kategorije pionira do elite, a kao član reprezentacije SFRJ ostvario je 147 nastupa. U Olimpijskom komitetu Srbije bio je do 2019. godine. Osim aktivnog članstva u Savezu i maksimalnoj posvećenosti unapređenju i promociji biciklizma,  radi i kao profesor na visokoobrazovnim institucijama u Srbiji.

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*