Radovi na novom mostu u punom jeku

Radovi na uklanjanju dotrajale konstrukcije Zelenog mosta su u punom jeku i očekuje se da bi preostala konstrukcija mogla biti izvučena na obalu u nekoliko narednih dana, potvrđeno je u kompaniji „Prijedorputevi“, kojoj je poverena izgradnja novog mosta koji će povezati Kočićev venac i Obilićevo.

Proteklih dana, građevinci su uklonili polovinu konstrukcije i jedan od nosećih stubova, dok bi preostali posao na izvlačenju ostataka starog mosta trebao biti završen u nekoliko narednih dana.

Direktor „Prijedorputeva“ Radenko Crnogorac ističe da se radovi uglavnom odvijaju predviđenom dinamikom, te da će, u narednoj fazi, raditi na izgradnji pristupnog puta kako bi se omogućio nesmetan ulazak specijalizovanoj mašini koja će „pobijati“ šipove za novi most.

„Očekujemo da ćemo sa pobijanjem šipova početi već tokom ovog meseca, u zavisnosti od dinamike izgradnje pristupnih puteva“ – rekao je Crnogorac.

Prema ugovoru sa ovim preduzećem, radovi na izgradnji mosta trebali bi biti završeni u roku od pet meseci, a vrednost ugovorenih radova iznosi 2,2 miliona KM. Za razliku od starog mosta, nova konstrukcija imaće dve saobraćajne trake, kao i pešačku i biciklističku stazu.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*