Rafteri čiste Vrbas, u subotu turistička regata na Vrbasu

Banja Luka – Nastavljene su aktivnosti u okviru sprovođenja inicijative „Čist Vrbas“. Predstavnici banjalučkog Rafting kluba „Kanjon“ u saradnji sa RK “Jajce”, te pripadnicima Oružanih snaga BiH, predstavnicima lokalnih zajednica i meštanima, čistiće korito i priobalje Vrbasa od Vinca prema Jajcu. Akcija će biti nastavljena danas kada će se čistiti korito rijeke Plive. Time se šalje jasna poruka da i rijeke u slivu Vrbasa moraju biti očišćene, jer je Pliva jedna od najznačajnijih pritoka Vrbasa i bez čiste Plive sigurno nema ni čistog Vrbasa.

Završna manifestacija u okviru ovogodišnjih aktivnosti biće turistička regata na Vrbasu, koja će biti održana 11. avgusta, kada će učesnici regate veslati dionicu od Krupe na Vrbasu do Banje Luke. Turističku regatu podržao je Grad Banja Luka.

„Zahvaljujemo svim prijateljima ove akcije koji nam pomažu i daju svoj doprinos očuvanju Vrbasa i jačanju svesti o značaju zaštite voda i odgovornog upravljanja vodama“ – kažu u RK “Kanjon”.

Podsećamo da se aktivnosti u okviru inicijative  “Čist Vrbas” realizuju u skladu sa Poveljom za čist Vrbas koju su u maju 2013. godine, u Donjem Vakufu, osim gradonačelnika i načelnika lokalnih zajednica u slivu Vrbasa, potpisali i predstavnici resornih ministarstava oba entiteta, zatim Fond za zaštitu okoline Federacije BiH, Fond za zaštitu okoline i energetsku efikasnost Republike Srpske te partneri projekta – kompanija Coca-Cola, UNDP BiH i Vlada Japana.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*