Rakić: Kandidatura Stojanovića pokušaj podele srpskog naroda

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ocenio je da je samostalna kandidatura Branimira Stojanovića za predsednika opštine Gračanica „nešto jako opasno, nešto bez presedana u životu Srba na prostoru Kosova, nešto što prevazilazi partijsku borbu“, te da „želi da podeli srpski narod sada kada se Albanci ujedinjuju“.

Rakić je na konferenciji za medije u sedištu Srpske liste u Gračanici rekao da Stojanović jučerašnjom napadom na sudiju Radomira Labana pokušao da podeli srpski narod i doveo je u opasnost Labana i njegovu porodicu.

Rakić: Kandidatura Stojanovića pokušaj podele srpskog naroda

Rakić: Kandidatura Stojanovića pokušaj podele srpskog naroda

„Okupili smo se danas ovde, jer se juče desilo nešto jako opasno, nešto bez presedana u životu Srba na prostoru Kosova, nešto što prevazilazi partijsku borbu. Jedan Srbin, dojučerašnji naš član, napao je jedinog našeg člana u Ustavnom sudu Kosova. Čoveka koji je profesionalac i koji je kredibilan. Postavlja se pitanje zašto je to Bane Stojanović uradio. Koji je interes da taj čovek više ne bude sudija Ustavnog suda, srpski predstavnik. A znamo da je taj sud vratio 24 hektara zemljišta manastiru Visoki Dečani“, naveo je Rakić.

Nastavlja da to može da razume samo kao Stojanovićevu „bolesnu, nezdravu borbu za vlast, njegov lični interes i ko zna čiji, a uskoro ćemo saznati čiji je to interes i ko stoji iza njega“.

„Sudija Radomir Laban je sada dobio metu na čelu. Nacrtana mu je meta samom izjavom Branimira Stojanovića. Verujem da je sukob i lični. Ali ne samo da mu je nacrtana meta već mu je ovim potezom ugrožen i život“, rekao je Rakić.

Rakić je podsetio  na jednoglasnu odluku Srpske liste da u Gračanici kandidat za predsednika opštine na predstojećim izborima bude Ljiljana Šubarić i dodao da Stojanović odlično zna da se u Srpskoj listi sve odluke donose jednoglasno i uz konsultaciju s Beogradom.

„To je isto učinjeno i kada smo predložili kandidata za gradonačelnika Ljiljanu Šubarić. Mnogo puta smo bili podeljeni ali to nikada nije izašlo na dobro. Branimir Stojanović ne misli dobro srpskom narodu na Kosovu, ne misli dobro narodu u Gračanici. Sada kada se Albanci ujedinjuju on želi da podeli srpski narod. Stojanović nije pitao srpski narod, nikoga u Gračanici kada je imenovan za sekretara u ministarstvu u Vladi Srbije, ni kada je postavljen za predsednika privremenog organa u opštini Suva Reka. Sada odjednom on želi da pita srpski narod“, istakao je Rakić.

Predsednik Srpske liste upozorio je da neko pokušava da podeli srpski narod.

„Mnogo se razlikuje živeti na severu i ovde. Zato vas pozivam da se ne delite i da svima pokažemo koliko smo jedinstveni i koliko smo složni i koliko nam je važno da budemo ovde i da ostanemo. I koliko nam je u interesu da naša deca žive bolje. Ne bih da napadam Branimira Stojanovića, ali on je pominjanjem jedinog srpskog sudije zloupotrebio to što je rekao, ugrozio je njega i članove njegove porodice. Zato vas molim da ne nasedate na provokacije. Ostanite jedinstveni i ostanite složni“, poručio je Rakić.

Funkcioner Srpske liste i akteulni predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je medijima da će „Srpska lista nastaviti da okuplja Srbe pod jedan barjak i da će pod tim barjakom braniti svoj opstanak i ostanak“.

„Ovde smo da damo punu podršku kandidatkinji za gradonačelnicu Ljiljani Šubarić ispred naše države i da jednostavno nastavimo kontinuitet naše borbe za opstanak i ostanak našeg naroda“, rekao je Popović.

Poslanik Srpske liste u kosovskom parlamentu i predsednik Privremenog organa opštine Priština Ljubinko Karadžić takođe je protiv podela na predstojećim izborima.

„Svi koji to rade, rade protiv naših interesa i za interese onih koji ne žele Srbe na ovim prostorima. Mi smo tu da damo punu podršku kandidatu Srpske liste i da svi stanemo uz nju, jedinstveno. To je profesorica Ljiljana Šubarić i da jednistveni, složni pokažemo da smo uz Srpsku listu, državu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića“, kazao je Ljubinko Karadžić.

 

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*