Raspisan Konkurs za izradu rešenja za oslikavanje murala

Herceg Novi – Novo izdanje Street art festivala Herceg Novi biće održano u septembru, kada će odabrani umetnici slikati murale na tri lokacije u gradu. Cilj Street art festivala je oplemnjivanje javnih prostora i promocija grada kao mesta ugodnog življenja, uz istovremenu afirmaciju savremenih formi umetnosti, ističu iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.

Raspisan je Konkurs za izradu rešenja za oslikavanje murala na temu „Sklad prirode i ljudi“ i Sekretarijat poziva sve zainteresovane kreativce da predlože svoja likovna, umetnička rešenja.

Za oslikavanje murala određeni su betonski zidovi na tri lokacije – u Meljinama, na Dubravi i na Toploj.

Ovogodišnja tema „Sklad prirode i ljudi“ ima za cilj stvaranje i promociju idejnih rešenja koja će objediniti prirodu i čoveka, te na taj način privući pažnju i naterati na razmišljanje.

Uzevši u obzir da se murali realizuju u javnom prostoru, posebno su dobrodošli radovi koji estetski korespondiraju i kreativno oslikavaju kontekst grada i lokalne zajednice, navedeno je u Konkursu.

Pravo učešća na konkursu imaju stručna lica iz oblasti umetnosti, pojedinci ili umetničke grupe, koje imaju najmanje tri izvedena murala. Predlog murala ne sme biti prethodno izveden.

Prijave na konkurs sa propratnom dokumentacijom i projektnom formom podnose se u roku od 15 radnih dana od dana objavljivanja na sajtu Opštine, a najkasnije do 25. avgusta 2018. godine. O dostavljenim urednim prijavama odlučivaće komisija sačinjena od tri stručnjaka iz oblasti umetničkog stvaralaštva.

Tri najbolja rada biće nagrađena novčanim nagradama u iznosu od po 200 evra. Autori prva tri nagrađena rada imaće priliku da oslikaju murale na predviđenim lokacijama, tokom trajanja Street art festivala u septembru 2018. godine.

Izvor: Opština Herceg-Novi

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*