Rebić: Treba utvrditi poreklo 350.000 evra pronađenih kod Jovičića

Direktor srpske policije Vladimir Rebić izjavio je da je hapšenje predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića dugo spremana akcija i da su dve godine prikupljani dokazi.
Rebić: Treba utvrditi poreklo 350.000 evra pronađenih kod Jovičića

Foto: Beta/Miloš Miškov (arhiva)
– Nije radila samo policija svoj posao, već i tužilaštvo. Jovičić je u pritvoru, kao i još jedna osoba, a ostalih šest osumnjicenih je pušteno da se brani sa slobode. Oni se sumnjiče da su uticali na inspektore, kako bi im oni omogućili da nastave s nelegalnom gradnjom, umesto da se obustavi – rekao je Rebić.
Jovičić se sumnjiči za omogućavanje nelegalne gradnje na Paliluli, a Rebić navodi da je u pitanju bio vrlo vredan posao.
– Blizu 29 miliona dinara je bio vredan posao na ime tih ‘usluga’, da se nezakonito gradi. U stanu i službenim prostorijama Jovičića pronađeno je oko 350.000 evra, ali na istrazi je da utvrdi dalje odakle su te pare. Treba utvrditi poreklo tih 350.000 evra. To će svakako biti oduzeto, jer imovina koja je stečena nelegalno, mora se oduzeti. Ovo je odličan primer da ne možete biti zaštićeni, bez obzira na kojoj se poziciji nalazite – istakao je.
On je poručio da ovo nije kraj policijskih akcija, ali nije želeo da otkriva detalje o eventualnim sličnim istragama.
– Jasno je da ne mogu da otkrivam detalje, ali je ovo poruka svima da ne pokusavaju na ovaj način da steknu imovinu – naglasio je Rebić.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*