Redovna nastava u svim školama verovatno i sledeće nedelje

BEOGRAD –

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je epidemiološka situacija u školama ove nedelje bolja nego prethodne i da su uvođenjem kovid propusnica i produžetkom jesenjeg raspusta uspele da se „neutrališu posledice“.

On je rekao i da pretpostavlja da će sve škole i sledeće nedelje sprovoditi neposrednu nastavu.

skole, skola, djaci, ucionica

Izvor: RTV

„Stanje u školama nikada nije bilo bolje, kada su brojke u pitanju, procenat zaraženih učenika je pao na 0,7, ali ni na koji način ne znači da treba da dođe do opuštanja,“, istakao je Ružić nakon obilaska doma „Mika Mitrović“, gde su renovirani sportski tereni i teretane na otvorenom, prilagođeni studentima sa invaliditetom.

Ministar je naveo da će se na predstojećoj sednici Kriznog štaba razmatrati dalji koraci, kao i pitanje početka zimskog raspusta i poručio da je najvažnija disciplina, odgovornost, te primena svih preventivnih mera, i za vreme raspusta, posebno, kaže, na turističkim destinacijama.

„Zimski raspust može biti tema na sednici Kriznog štaba i ukoliko bude bilo potrebno, u skladu sa procenom zdravstvenog dela, spremni smo da prilagodimo kalendar, ali je važno da se prvo polugodište privede kraju i da deca budu ocenjena“, dodao je Ružić.

On je naveo da je povećan obuhvat vakcinacije prosvetnih radnika i da on sada iznosi nepunih 56 odsto.

„To jeste ohrabrujuće, ali nije dovoljno“, ukazao je Ružić, ističući značaj vakcinacije u borbi protiv kovida.

Na pitanje da li bi eventualno moglo doći do pomeranja male mature, Ružić je rekao da za sada ne vidi razloga za to i dodao da situacija pokazuje da je „sve pod kontrolom“.

„Ne vidimo razloga da se pomera, imaćemo i probu verovatno u aprilu“, rekao je Ružić.

Studentski dom „Mika Mitrović“ u beogradskom naselju Voždovac dobio je renovirane sportske terene i teretane na otvorenom, prilagođene studentima sa invaliditetom, a u tu obnovu uloženo je 30 miliona dinara.

Projekat su finansirali Ministarstvo prosvete i Ustanova Studentski centar „Beograd“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*