Reformu Poreske uprave sprovesti temeljno i sistemski

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave koja je u toku, a koja bi tu instituciju trebalo da učini efikasnijom.

Na sastanku sa delegacijom MMF-a, koju je predvodio Džejms Rouf, bilo je reči i o unapređenju rada poreskog sistema u Srbiji.

Sagovornici su ocenili da je u pitanju važan proces koji treba da se uradi temeljno i na sistemski način, a prvi rezultati bi trebalo da se vide krajem 2019. godine.

Postavljeni su ambiciozni ciljevi, a jedna od važnih tema u okviru transformacije rada Poreske uprave je i ubrzan i efikasniji povraćaj PDV-a.

Misija MMF-a boravi u Beogradu od 24. septembra do 4. oktobra, povodom prvog razmatranja rezultata sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za koordinaciju politike “The Policy Coordination Instrument” (PCI).

Srbija i Misija MMF su, nakon uspešno završenog trogodišnjeg stendbaj aranžmana, u julu ove godine započeli novi aranžman „Policy Coordination Instrument“, koji je nefinansijski, ima savetodavnu ulogu i orijentisan je na sprovođenje strukturnih reformi.

Novi aranžman je odobren za period od 30 meseci, a ukupno je planirano pet polugodišnjih razmatranja rezultata programa.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*