Registracija vozila i posle 5. jula pod nepromenjenim uslovima

Građani će i nakon 5. jula pod nepromenjenim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.
Registracija vozila i posle 5. jula pod nepromenjenim uslovima

Foto: 021.rs
Primena odredbi iz Pravilnika koje se odnose na kočnice, na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova (merenje izduvne emisije, obaveza posedovanja katalizatora) i druge biće odložene na period od najmanje dve godine„, navela je Agencija.
Kako navode, izmene i dopune Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, omogućiće građanima da i dalje registruju vozila pod nepromenjenim uslovima.
Uočeni problemi u primeni pojedinih odredbi Pravilnika uticali bi da veliki broj vozila ne ispuni uslove koji se zahtevaju na tehničkom pregledu, a čija bi primena počela 5. jula 2021. godine„, saopštila je Agencija.
Pravilnik je, podsećaju, donet 2012. godine i u nadležnosti je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Podsećaju i da je u toku 2021. formirana radna grupa koja je trebalo da unese izmene i dopune u Pravilnik, te da su u radnoj grupi predstavnici Ministarstva, Uprave saobraćajne policije, Agencije za bezbednost saobraćaja, beogradskog Mašinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i AMSS-CMV.
Izvor:021.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*