Rekonstrukcija dela Opšte bolnice u Pančevu do kraja oktobra

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da će radovi na rekonstrukciji dela Opšte bolnice Pančevo, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 500 miliona dinara, biti završeni do kraja oktobra.

„Na rekonstrukciji dela pančevačke bolnice, u fizičkom delu, urađeno je tri četvrtine posla i očekujem da do kraja oktobra sve bude završeno kako bi objekat bio stavljen u funkciju“, rekao je predsednik Mirović nakon obilaska Internističkog bloka Opšte bolnice Pančevo.

Istakavši da je Opšta bolnica u Pančevu u proteklih godinu dana dobila i savremenu medicinsku opremu u vrednosti od preko 40 miliona dinara, predsednik Mirović najavio je da će lokalna samouoprava u Pančevu, u dogovoru sa Upravom bolnice, izdvojiti sredstva za pripremu projektne dokumentacije i za rekonstrukciju drugih delova bolnice, kako bi u narednim godinama ceo objekat bio obnovljen.

„Cilj Pokrajinske vlade je da obnovimo zdravstveni sistem i rekonstruišemo sve regionalne bolnice, klinike i institute u AP Vojvodini kako bi građanima pružili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, a zaposlenima što bolje uslove za rad“, naglasio je predsednik Mirović.

Direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka rekao je da se u tu bolnicu nije ulagalo 50 godina, te zahvalio Pokrajinskoj vladi što je prepoznala njihove potrebe i obezbedila značajna sredstva kako bi građani tog dela Banata imali kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu.

Internistički blok Opšte bolnice Pančevo, zajedno sa predsednikom Mirovićem, obišao je i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc.dr Zoran Gojković.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*