Rekonstrukcija javnih površina u Lamelama nakon 40 godina

Kula – Lokalna samouprava izdvojila je oko 8 miliona dinara iz opštinskog budžeta za uređenje više javnih površina na teritoriji grada Kula. Prostor kod Lamela koji se nalazi između više stambenih objekata u samom centru Kule takođe dobija novi izgled. Trotoar je već urađen, postavljene su nove behaton kocke, a izvođač radova trenutno vrši pripremu podloge za asfaltiranje, koje će biti obavljeno za 8 do 10 dana.

Prema rečima Blaža Kostića, rukovodioca za investicije , zaštitu životne sredine i energetski menadžment, što se tiče trotoara,behaton je već urađen. Ono što se sada radi je priprema terena za postavljanje podloge za noseći sloj koji prethodi asfaltiranju, kako saobraćajnice, tako i gornjeg parkinga. Na taj način opština Kula će urediti ovaj prostor koji nije bio priveden nameni kako treba 40 godina.

„Rešili smo problem uređenja parkinga i dobili smo još više mesta na postojećem parkingu, kao i istovarno mesto za poslovne prostorije. Tako ćemo urediti da u ovom delu Kule bude urađen lepši prostor za svakodnevno korišćenje. Takođe, u prirodnom ciklusu kada bude dozvoljeno izvršićemo dopunu gornjeg zelenog dela, vezano za sadnju kvalitetnog drveća“, kaže Kostić.

Ovaj deo radova je u sklopu posla koji je dobila „eko gradnja“ iz Zrenjanina, koji su već uradili stazu u Lenjinovoj ulici i stazu do Crvenog krsta. Ukupna vrednost radova za sve tri lokacije iznosi oko 8 miliona dinara, a sve finansira opština Kula.

Izvor: Opština Kula

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*