Rekonstrukcija prilaznica aerodromu Nikola Tesla, biće duplirana parking mesta

Izvor: N1

Rekonstrukcija prilaznica i parkinga ispred beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ je u toku, pa je preporuka da se koristi podzemna garaža sa 514 mesta, ili parking od 200 mesta koji se nalazi u pravcu Ledina, rekao je menadžer razvojnih projekata aerodroma „Nikola Tesla“ Petar Novaković.

Kako je Novaković rekao za Radio-televiziju Srbije (RTS), uvedena su i dva privremena stajališta za gradski prevoz, jedno kod dolaznog i jedno kod odlaznog terminala.

„Radovi obuhvataju kompletnu rekonstrukciju, dogradnju i modernizaciju pristupnih puteva i parkirališta ispred aerodroma. To znači da ćemo pristupne puteve i pristupni plato ispred terminala dodatno proširiti, uvesti nove sisteme, modernizovaćemo sisteme osvetljenja, sve će biti na LED rasveti“, kazao je Novaković.

Prema njegovim rečima, broj parking mesta će biti dupliran, biće obezbeđena i mesta sa punjačima za električna vozila, dok će pažnja biti posvećena i kapacitetima mesta za putnike sa smanjenom pokretljivošću.

Istakao je da se izvodjenje radova planira u fazama i da se „neki novi izgled aerodroma“ očekuje krajem 2022. godine, kao i da se na aerodromu trenutno izvodi desetak projekata.

Novaković je naglasio i da je uveden kiosk sa informacijama na dolaznom terminalu, na kome će se prodavati vaučeri za taksi sa fiksnim cenama prevoza do odredjenih delova grada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*