Rekonstrukcija saobraćajnice koja povezuje Surčin i Aerodrom „Nikola Tesla”

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je završne radove na rekonstrukciji puta koji povezuje Surčin sa Aerodromom „Nikola Tesla” i tom prilikom poručio da ovaj projekat pokazuje da je razvoj prigradskih opština jednako prioritetan koliko i razvoj centra grada.

Događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, član Gradskog veća Gavrilo Kovačević, kao i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Vesić je istakao da je urađena saobraćajnica koja povezuje Surčin i deo aerodroma kod JAT tehnike, dužine 4,3 kilometra.

„Poslednji put ova ulica je rađena 1979. godine i od tada do sada ništa nije urađeno. U ovu rekonstrukciju uloženo je 137 miliona dinara, radove finansira JP „Putevi Srbije”, a sve ovo predstavlja samo deo radova koji se trenutno izvode na teritoriji opštine Surčin. Završava se posao oko kanalizacije, počinju radovi na Domu kulture u Boljevcima, dok se na mnogim lokacijama na opštini Surčin uređuju trotoari“ – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, građani vide da se radi na rešavanju problema koji su decenijama bili zapostavljeni.

„Sigurno je da će stanovnici Surčina i ljudi koji dolaze na Aerodrom „Nikola Tesla” često koristiti ovu ulicu koja predstavlja alternativu prilaznoj saobraćajnici iz pravca auto-puta. Urađeni su iskopi i nadogradnja zbog povećanja nosivosti puta, kao i dva nova sloja asfalta“ – dodao je Vesić.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da je u prethodnom periodu na teritoriji opštine Surčin asfaltirano preko 50 kilometara ovakvih puteva.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*