REKORD NA PUTEVIMA SRBIJE Za devet meseci 37,5 miliona vozila

BEOGRAD: Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je ove godine oboren rekord po broju automobila na našim autoputevima, jer ih je od 1. januara do 1. septembra bilo 37.551.150, što je 1,2 miliona više nego u istom periodu prošle godine.

                 Foto: Dnevnik/Radivoj Hadžić

Ona je u pisnoj izjavi istakla da je to još jedan dokaz koliko je vlada bila u pravu što je insistirala na što većem ulaganju u saobraćajnu infrastrukturu.

Mihajlovićeva ističe da se, prema procenama, očekuje da do kraja godine autoputevima kroz Srbiju prođe oko 60 miliona vozila, što bi bilo 20 miliona više nego 2014. godinue.

Potpredsednica vlade ističe da je na ovogodišnje povećanje prometa najviše doprinelo završetak auto-puta kroz Grdeličku klisuru i puštanje u saobraćaj auto-puta od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka.

Ovi rezultati nas obavezuju da moramo i dalje da gradimo autoputeve, ali i da ulažemo u njihovo održavanje, kako bismo sačuvali bezbednost putnika, kazala je Mihajlovićeva, dodavši da veći prihodi od putarina omogućavaju nova ulaganja u autoputeve.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*