Risti Jovanoviću određen pritvor od 30 dana

(Foto Printskrin/Kosovo onlajn)

PRIŠTINA – Podgoričaninu Risti Jovanoviću, koga je Kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu, određena je mera od 30 dana pritvora.

Jovanović će, kako je odredila sudija, u pritvoru biti u Severnoj Mitrovici, prenosi „Kosovo onlajn”.

Jovanović, koji je pred Osnovnim sudom u Prištini optužen za krivično delo „izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti”, ima pravo žalbe na tu odluku.

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović, rekla je da očekuje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i ukinuti meru pritvora i da će se Jovanović u daljem toku suđenja braniti sa slobode.

Na početku današnjeg ročišta sudija je pročitala optužnicu kojom se Jovanović tereti za pomenuto delo, nakon čega se on izjasnio da nije kriv i da nije došao na Kosovo da provocira i širi mržnju, javlja Tanjug.

Tužilac je zatražio sudski pritvor zbog opasnosti od bekstva i naveo da je kazna, prema važećim zakonima na Kosovu, za ovakva dela do 5 godina zatvora.

Advokat Filipović zatražila je da se njen klijent brani sa slobode i ukazala na neosnovanost tvrdnji da je Jovanović javno ugrozio bezbednost građana Kosova.

Suđenju je prisustvovao i otpravnik poslova u ambasadi Crne Gore na Kosovu Mirsad Bibović.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*