RTL: Plenković dobio pismo s belim prahom i pretnje smrću

ZAGREB:  Hrvatski premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković, u petak je u sedištu stranke dobio pismo s belim prahom u kojem mu se preti smrću, javlja danas RTL pozivajući se na nezvanična saznanja.

Foto: Tanjug (Video)

Policija je uzela koverat sa sumnjivim sadržajem i sprovodi uviđaj.

Podseća se da je policija danas u Zagrebu uhapsila i krivično prijavila prijavila 48-godišnjaka koji je 14. oktobra na Fejsbuku objavio poruku u kojoj otvoreno preti premijeru smrću.

Pretodno danas je uhapšen i 63. godišnji muškarac koji živi u istom selu kao pokojni napadač, Danijel Bezuk koji je pucao na Markovom trgu, a policija je utvrdila da je nakon napada govorio da je Bezukova meta bio Plenković i kako on sam mašta o tome da ga ubije. Kod njega je pronađeno i vatreno oružje kao i eksplozivne materije.

Za 16 sati je najavljena konferencija za medije u Direktoratu policije na kojoj će biti reči o istrazi napada na Markov trg.

Uhapšen zbog pretnji Plenkoviću na društvenoj mreži

ZAGREB:  Zbog pretnji hrvatskom premijeru Andreju Plankoviću na društvenoj mreži, zagrebačka policija uhapsila je danas i 48-godišnjeg muškarca potiv kojeg je podneta krivična prijava.

Policija je u saopštenju navela da je istragu započela „na osnovu dostupne informacije o ozbiljnoj pretnji objavljenoj na društvenoj mreži i da je trebalo potvrditi sumnju i sprovesti kriminalističuo istragu kako bi se otkrila pozadina profila na društvenoj mreži“.

Precizira se da je pretnja objavljena 14. oktobra u ranim jutarnjim satima s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je 48-godišnjak putem svog mobilnog uređaja pristupio svom profilu na društvenoj mreži i na taj način objavio tekst kojim je iskazao pretnju usmrćivanjem, stoji u saopštenju.

Kaže se da su pretragom njegovog mobilnog telefona policijski službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju.

Uhapšeni je predat pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava dostavljena je nadležnom državnom tužiocu.

Sisačko-moslavačka policija ranije danas je saopštila da je pritvorila 63-godišnjaka koji je nakon pucnjave na Markovu trgu izjavljivao da je Danijel Bezuk, koji je pucao a potom izvršio samoubistvo, hteo da ubije premijera Plenkovića, navodeći da i „on lično o tome mašta“.

 

IZVOR:TANJUG

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*