Dragana Milošević obišla novu zgradu Radio-televizije Vojvodine (VIDEO)

koprivica, milosevic, 1

RTV (Jaroslav Pap)
NOVI SAD 

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je, na Mišeluku u Sremskoj Kamenici, zajedno sa direktorom Radio-televizije Vojvodine Miodragom Koprivicom, obišla novu zgradu pokrajinskog javnog medijskog servisa.

Nakon obilaska studija, redakcija i deska, Miloševićeva je izjavila da je Pokrajinska vlada do sada uložila skoro 700 miliona dinara za opremanje nove zgrade, u kojoj se nalazi pet najsavremenijih televizijskih i šest radijskih studija, a program se emituje na srpskom jeziku i 15 jezika nacionalnih manjina.

„Zahvaljujući zajedničkim ulaganjima Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, zgrada Radio-televizije Vojvodine jeste jedan moderan regionalni medijski servis, koji rukovodstvu i zaposlenima pruža najbolje uslove za rad, kreativnost i stvaranje profesionalnih sadržaja“, istakla je Dragana Milošević i podsetila da je Pokrajinska vlada bila i ostala trajni partner RTV-u, i da će zajedno nastaviti sa radom na razvoju i napredovanju ovog javnog servisa, koji je napravljen po svetskim standardima.

Direktor RTV-a Miodrag Koprivica izrazio je zahvalnost pokrajinskom sekretaru za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama na današnjoj poseti.

Da podsetimo, radovi na izgradnji nove zgrade RTV-a na Mišeluku počeli su u avgustu 2017. godine, rušenjem i uklanjanjem ostataka objekta srušenog tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Izrada projekta i realizacija tri faze izgradnje, kao i stručni nadzor, podrazumevali su najzahtevnije građevinske, hidrotehničke, elektroenergetske, telekomunikacione, mašinske i instalacione radove, kao i završetak prilaznih saobraćajnica. Nova zgrada RTV-a prostire se na 17.350 kvadratnih metara, koji su najsavremenije opremljeni.

 

 

 

 

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*