RUMA Uređenje Železničke i Orlovićeve ulice – Za skladniju sliku centralnog gradskog jezgra

Uređenje pešačkih staza u Železničkoj ulici privodi se kraju. Završetak radova se očekuje za dva-tri dana, a u sklopu istog projekta uređenja prilaznih ulica Glavnoj ulici, započeli su i pripremni radovi na trotoaru u Orlovićevoj ulici.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić napominje da se radovi odvijaju po planu, uprkos teškim vremenskim uslovima.

„Želim da čestitam ovim ljudima, jer na +35, +40 stepeni rade na postavljanju behatona i tampon sloja. Trudimo se da pravimo što manju gužvu, odnosno smetnje građanima i učesnicima u saobraćaju, pešacima i vozačima. Poznato je da je deo Železničke ulice, tokom trajanja radova, zatvoren za saobraćaj do 16 časova, ali očekujemo da će za dva dana i ta ulica biti prohodna“, rekao je Mančić i dodao da su počeli pripremni radovi u Orlovićevoj ulici, od raskrsnica ulica 15. maj i 15. avgust do Veljka Dugoševića, a da uskoro kreće uređenje i dela Orlovićeve ulice preko puta Gradskog trga.

„Gledano od centra na desnoj strani radimo behaton, parking prostore u asfaltu, odvojene ivičnjacima, dok ćemo suprotnu stranu, kod zgrade Opštinske uprave, raditi u behatonu sa zelenim ostrvima“, istakao je Mančić i podsetio da se projekat radi etapno.

„Kada budu završeni radovi u Orlovićevoj ulici selimo se na parking prostor iza Robne kuće. Tamo imamo specifičnu situaciju sa atmosferskom kanalizacijom, fekalnom kanalizacijom, parking prostorom, menjaćemo sve ivičnjake.Bitno je da to uradimo kako treba, jer ne bi trebalo da dozvolimo sebi da u nekom periodu koji je ispred nas, ponovo nešto pomeramo, bilo da je tovodovodna, kanalizaciona ili bilo koja druga instalacija. Ne treba žuriti, treba uraditi posao kako treba“, smatra Mančić.

Završetak ovog projekta uređenja centralnog gradskog jezgra, vrednog oko 21 milion dinara, se očekuje u roku od dva meseca. Sva sredstva su izdvojena iz opštinskog budžeta.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*