Ruski državljani iz Ukrajine idu organizovano u Rusiju da glasaju

DONJECK: Stanovnici istočnih delova Ukrajine koji imaju rusko državljanostvo organizovano odlaze u Rusiju na glasanje o amandmanima na ustav te zemlje koji će, između ostalog, predsedniku Vladimiru Putinu omogućiti da na funkciji ostane do 2036. godine, navodi AP.

Foto: pixabay.com

Prema izveštaju agencije, žitelji dveju samoproglašenih republika Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike u susedni Rostovski region u Rusiji putuju organizovanim autobuskim prevozom, što, kako se navodi, u situaciji kada pandemija korona virusa još traje, mnogi vide kao pokušaj da se poveća izlaznost na kontrovernom referendumu u Rusiji, koji će trajati sedam dana.

Kako se navodi, neki od više desetina ljudi koji su se radi putovanja na glasačka mesta u Rusiji okupili na autobuskoj stanici u Donjecku rekli su izveštaču AP da se nadaju da će ustavne promene ojačati ovlašćenja vlasti Ruske Federacije i doneti mir na istoku Ukrajine, dok su drugi izrazili nadu da će zahvaljujući tim promenama dve samoproglašene republike postati deo Rusije.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*