Ruski vajar Rukavišnjikov radi park kod Marine Dorćol

MOSKVA –

Ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov biće zadužen za uređenje konceptualnog parka na prostoru Marine Dorćol koji će se nalaziti u blizini nekadašnje termoelektrane u koju će biti preseljen Muzej Nikole Tesle.

U parku će se nalaziti skulpture koje će Rukavišnjikov raditi zajedno sa mladim vajarima iz Srbije i drugih zemalja sveta, dogovoreno je danas u Moskvi na sastanku Rukavišnjikova i delegacije Beograda.

Rukavišnjikov je, inače, autor spomenika Stefanu Nemanji koji je postavljen na Savskom trgu u Beogradu.

Delegaciju Beograda, koja boravi u dvodnevnoj poseti ruskoj prestonici, predvodi zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Delegacija grada Beograda, boravi danas i sutra u zvaničnoj poseti Moskvi.

Tokom posete ruskoj prestonici Vesić će se, zajedno sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem sastati sa Olegom Rjazancevim, zamenikom ministra industrije i trgovine Ruske federacije.

Sa Rjazancevim će, naveo je Vesić za Tanjug, biti reči o postojećim investicijama ruskih kompanija u Beograd i potencijalnim novim projektima, sa posebnim naglaskom na projekat BG voza.

U okviru posete prestonici Rusije, delegacija Beograda obići će moskovski metro odnosno stanice Lužniki i Baltijskaja, kao i depo moskovskog metroa.

rusija, moskva, crveni, trg

EPA-EFE (Sergei Ilnitsky)

„Posetićemo Centar za upravljanje moskovskim metroom i gradskom železnicom. Posebno se radujem obilasku Inovativnog centra Skolkovo. Sastaćemo se sa predstavnicima kompanije ‘Sinara’ koja je zainteresovana za investiranje u Beograd“, istakao je Vesić.

Domaćini su za delegaciju Beograda organizovali posetu čuvenom Boljšoj teatru.

Osim zamenika gradonačelnika, u delegaciji Beograda su pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, direktor JKP „Beogradski metro i voz“ Stanko Kantar, gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, direktor Muzeja grada Beograda Jelena Medaković, savetnik zamenika gradonačelnika Aleksandar Kemiveš i savetnica zamenice predsednika Skupštine Beograda Kristina Lukić.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*