Ružić razgovarao sa Patrijarhom Porfirijem o unapređenju nastave veronauke

BEOGRAD –

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa Njegovom svetosti Patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem i, uz čestitku za izbor na mesto Patrijarha, poželeo mu je da u dobrom zdravlju dugo stoluje na tronu Srpske pravoslavne crkve.

porfirije, ruzic

SPC

U razgovoru o dosadašnjoj i budućoj saradnji Srpske pravoslavne crkve i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja o unapređenju nastave u oblasti veronauke, položaju veroučitelja, kao i o novom sastavu komisije Vlade za versku nastavu čiji je mandat istekao.

Ministar je istakao da je verska nastava važna za očuvanje autentičnosti teološkog učenja, kao i duhovnog i moralnog svojstva lica koje to učenje prenosi.

„Saradnja Ministarstva i Srpske pravoslavne crkve je od dragocene važnosti za očuvanje identiteta, tradicije i istorijskih vrednosti koje baštinimo“, rekao je Ružić.

Ispred Ministarstva sastanku su prisustvovali i državna sekretarka Marijana Dukić Mijatović i savetnik za verska pitanja Mileta Radojević, a ispred Srpske pravoslavne crkve vladika Stefan i šef kabineta Aleksandar Praščević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*